Fenerbahçe geeft zege weg in beladen derby

17 maart 2012, 21:02

De beladen derby van Istanbul tussen Fenerbahçe en Galatasaray heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar zaterdag op 2-2.

Fenerbahçe leek op weg naar een overwinning op de grote rivaal. Door doelpunten van Moussa Sow en Alex stond de regerend kampioen van Turkije binnen zestien minuten al met 2-0 voor. Maar Çim Bom Bom knokte zich terug. Negen minuten voor de rust tekende voormalig Feyenoorder Johan Elmander voor de aansluitingstreffer. In de 83ste minuut bereidde de Zweed de gelijkmaker van Hakan Kadir Balta voor.

Door dit resultaat gaat Galatasaray vrijwel zeker als nummer één de kampioenspoule in. Met nog drie wedstrijden te spelen in de reguliere competitie, heeft het negen punten voorsprong op Fenerbahçe. Daarnaast heeft het een veel beter doelsaldo.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!