Dortmund wint, crisis bij Hamburger SV

17 maart 2012, 17:22

Borussia Dortmund is weer een stapje dichter bij de Duitse landstitel gekomen. De koploper maakte zaterdag geen fout in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Door een vroeg doelpunt van de Japanner Shinji Kagawa werd het 1-0.

Door de zege is Dortmund acht punten los van achtervolger Bayern München, dat nog wel één wedstrijd tegoed heeft. De ploeg van trainer Jupp Heynckes speelt vanavond in Berlijn tegen degradatiekandidaat Hertha BSC. Borussia Mönchengladbach, de verrassende nummer drie van de ranglijst, kwam in punten gelijk met Bayern. Door een late treffer van Igor de Camargo werd Bayer Leverkusen met 1-2 verslagen. Bij Gladbach had de Nederlandse verdediger Roel Brouwers weer een basisplaats.

Voor Hamburger SV dreigt het seizoen intussen uit te lopen op een ramp. Met Jeffrey Bruma in de basis verloor de Noord-Duitse ploeg voor eigen publiek met 1-3 van SC Freiburg, dat net onder de rode degradatiestreep staat. Het verschil tussen Freiburg en HSV is hierdoor nog maar twee punten, wat inhoudt dat de Hamburgers in het restant van de competitie tegen degradatie moeten vechten. Tussen HSV en Freiburg staat nog FC Augsburg, dat thuis belangrijke punten pakte tegen FSV Mainz: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen