Ooijer stopt na dit seizoen met voetballen

Ger
13 maart 2012, 10:40

André Ooijer zet na dit seizoen definitief een punt achter zijn voetbalcarrière. De 37-jarige verdediger heeft een aflopende verbintenis bij zijn huidige werkgever Ajax. De oud-international kwam eerder uit voor FC Volendam, Roda JC, PSV en het Engelse Blackburn Rovers.

De routinier maakte op 21 augustus 2010 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax in de competitiewedstrijd tegen Roda JC (3-0 zege). "Voetballen is het mooiste dat er is en ik heb het hier bij Ajax ontzettend naar mijn zin. De afgelopen maanden heb ik echter al diverse malen laten doorschemeren dat ik het idee had dat ik het niet nog een seizoen zou kunnen opbrengen", zegt Ooijer op de website van Ajax.

"Mijn rol is de afgelopen jaren natuurlijk ook veranderd. Ik heb vorige week 'een bakkie gedaan' met de trainer en hem verteld hoe ik erover dacht. Ik wilde dit weekend nog met wat mensen praten en zelf nogmaals goed nadenken over de beslissing, die ik hem uiteindelijk vanochtend heb meegedeeld."

"Het was geen verrassing voor ons, want ik spreek André regelmatig", aldus trainer Frank de Boer. "Het is een optelsom van onder andere zijn leeftijd en zijn positie bij Ajax. We hielden dus ook niet echt rekening met hem voor volgend seizoen, al zullen we hem zeker missen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen