Sporting klopt City, zeges Atletico en Olympiakos

8 maart 2012, 20:53   Bijgewerkt: 8 maart 2012, 21:44

Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars zijn goed begonnen aan het tweeluik met Manchester City in de achtste finale van de Europa League. De Nederlanders waren donderdag met Sporting Lissabon op eigen terrein met 1-0 te sterk voor de Engelsen, bij wie Nigel de hele wedstrijd speelde.

City kreeg al in de twaalfde minuut een tik te verwerken; Vincent Kompany moest op dat moment naar de kant met een beenblessure. Alexandre Luiz Reame Xandao maakte zes minuten na de rust op heerlijke wijze de enige treffer van de wedstrijd. Hij scoorde met een hakje, nadat City-keeper Joe Hart een vrije trap van Matias Fernandez had gekeerd.

Die schade wist City niet meer weg te werken. Ook niet nadat de omstreden Mario Balotelli twintig minuten voor tijd in de ploeg kwam. En dus kan Sporting volgende week met een goed gevoel naar Eastlands reizen voor de return.

Atletico Madrid vloerde Besiktas thuis met 3-1. Eduardo Salvio (2) en Adrian verzorgden tussen de 24ste en 37ste minuut de productie van de Madrilenen. Simao maakte vlak na de doelwissel het belangrijke uitdoelpunt voor de Turken.

Olympiakos staat op de drempel van de kwartfinale. Ondanks een matige eerste helft zegevierden de Grieken in Oekraïne met 1-0 bij Metalist Kharkiv. David Fuster Torrijos strafte geklungel in de Oekraïense defensie vijf minuten na rust hard af: 0-1. Edmar mist de return; de speler van Metalist kreeg in de slotfase een rode kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen