Clubloze Calabro aan de slag bij Sparta

8 maart 2012, 12:30   Bijgewerkt: 8 maart 2012, 13:03

Sandro Calabro keert terug op de Nederlandse velden. De 28-jarige spits heeft een contract tot medio 2013 getekend bij Sparta. Calabro kwam eerder uit voor ADO Den Haag, FC Utrecht, FC Volendam, Helmond Sport, VVV Venlo en Sankt Gallen. Hij zat zonder club sinds zijn contract bij Sankt Gallen in januari werd ontbonden.

Sparta ziet in Calabro, in het seizoen 2008/ 2009 topscorer van de Jupiler League, een mooie aanwinst. "Met de komst van Sandro geven we de selectie per direct een extra impuls. Maar we kijken ook vooruit naar volgend seizoen. Sparta maakt gebruik van gehuurde spelers en er zijn aflopende contracten in de selectie. Mede door het vertrek van Joshua John was er ruimte voor een aanvaller in de selectie. Dit was het moment waarop we konden toeslaan", zegt directeur Wiljan Vloet op de clubsite.

Ook trainer Michel Vonk is blij met de komst van de aanvaller. "Hij is een speler met kwaliteiten en scorend vermogen. Hij heeft zich niet alleen op dit niveau bewezen, maar ook in de Eredivisie. We hebben Sandro getest en hij is topfit. Wel mist hij nog wedstrijdritme, maar daar gaan we aan werken. Het is een duidelijke versterking."

Sparta staat momenteel op de tweede plaats in de Jupiler League. De club won zijn laatste negen duels en is koploper FC Zwolle daardoor tot op drie punten genaderd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen