Di Matteo passeert routiniers: "Beetje vers bloed"

7 maart 2012, 08:50

Roberto di Matteo beleefde dinsdag een geslaagd debuut als coach van Chelsea. Met de Italiaan op de bank won de Londense club de replay in de vijfde ronde van de FA Cup met 0-2 van Birmingham City. Juan Mata en Raul Meireles scoorden.

Di Matteo baarde in Birmingham opzien door ervaren krachten als Frank Lampard, Didier Drogba en Michael Essien buiten de ploeg te laten. Na afloop kreeg hij lof toegezwaaid voor zijn durf om deze routiniers te passeren, maar daar wilde de coach niets van weten. "Het heeft niets met durf of dapperheid te maken. Alle spelers maken deel uit van het team, iedereen weet wat de komende maanden gevraagd wordt."

Hij heeft Lampard, Drogba en Essien niet afgeschreven, benadrukt hij. "Het gaat hier om spelers die veel betekend hebben voor de club. Voor deze wedstrijd wilde ik alleen wat vers bloed brengen. Er moest vandaag een gevecht geleverd worden."

Naast Lampard, Drogba en Essien zat ook John Terry op de bank in Birmingham. Hij is herstellende van een knieblessure en kan volgens Di Matteo snel weer spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen