Van Raaij: "Elftal niet goed samengesteld"

6 maart 2012, 10:58

Na de onthutsende thuisnederlaag tegen FC Twente (2-6) krijgt PSV van alle kanten forse kritiek te verwerken. Ook voormalig voorzitter Harry van Raaij doet zijn duit in het zakje. "Deze nederlaag was geen incident", stelt hij tegenover 040TV.

Van Raaij zegt 'verdrietig, boos en teleurgesteld' te zijn na de blamage van PSV tegen de Tukkers. Volgens hem is er iets structureel mis bij zijn club. "Mensen denken misschien dat dit een incident was, maar ik wil iedereen even herinneren aan de 3-0 nederlaag tegen FC Groningen twee weken geleden. Als je twee keer in korte tijd achter elkaar door het ijs zakt, is het de vraag of je kan spreken van een incident."

De oud-voorzitter vindt dat het huidige team van PSV niet goed in elkaar zit. "Het elftal is niet erg goed samengesteld. Er zijn te weinig accenten op de verdedigende capaciteiten gelegd, terwijl een wedstrijd toch begint bij de verdediging. Deze samenstelling van het elftal is dus niet ideaal. Daar kan je nu weinig meer aan veranderen, maar er zal toch iets moeten gebeuren. De primaire taak om dit recht te trekken, ligt bij het management. En daaronder schaar ik natuurlijk ook Fred Rutten."

Of PSV trainer Rutten moet ontslaan, weet Van Raaij niet. "Zelf geloof ik nooit in een schokeffect. Maar als de directie iets wil doen, moet het niet te lang wachten. Deze week speelt PSV tegen Valencia en NAC Breda, vooral dat laatste duel is cruciaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen