Harde woorden na 'collectieve ineenstorting'

5 maart 2012, 07:30   Bijgewerkt: 4 maart 2012, 21:17

De ploeg die door de meeste kenners gezien werd als titelkandidaat nummer één in de Eredivisie, viel zondag keihard van zijn voetstuk. Wat PSV tegen FC Twente (2-6) liet zien was zó onthutsend, dat je je moeilijk kan voorstellen dat deze ploeg aan het eind van dit seizoen met de schaal in de handen staat. Het leidde na afloop tot harde woorden in de Eindhovense selectie. “Basisafspraken werden niet nagekomen en bovendien toonde niet iedereen de absolute wil om te winnen.”

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn voor PSV. Bij winst op FC Twente was de ploeg alleen aan kop gekomen in de Eredivisie en was de titel een stap dichterbij geweest. Het omgekeerde is nu echter waar. PSV is afgezakt naar plek drie en dromen van de titel mag voorlopig niet meer. Daarvoor was het spel tegen FC Twente te onthutsend.

{image-old[64737][right-half][]}“Dit was een totale, collectieve ineenstorting”, vat Ola Toivonen de wedstrijd samen tegen FCUpdate.nl. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het was binnen twintig minuten al 0-2. In zo'n geval moet je de schade beperken en de rust halen met 0-2, maar in plaats daarvan gingen we rusten met 0-4. In de details ging alles mis en Twente heeft daar goed van geprofiteerd.”

Wat die 'details' zijn, weet zijn Wilfred Bouma wel. “Basisafspraken werden niet nagekomen en niet iedereen toonde honderd procent inzet. De absolute wil om te winnen was er niet bij sommige spelers. Op wie ik doel? Dat weten ze zelf wel.”

Als het aan Bouma ligt, krijgt deze wedstrijd absoluut een staartje. “Na afloop vielen in de kleedkamer al harde woorden en maandag, tijdens de nabespreking, zal dat niet anders zijn. Over deze wedstrijd kunnen en mogen we niet zomaar heen stappen."

{image[279340][left-half][]}Het contrast met vorige week, toen de ploeg victorie kraaide na de zwaarbevochten zege op Feyenoord (3-2), kon niet groter zijn. Toen werd gesproken over een 'kampioenswedstrijd', nu was er sprake van een grafstemming. “De sfeer is 180 graden omgedraaid”, weet Toivonen. “Vorige week was er blijdschap, nu teleurstelling en boosheid. Dit is een enorme dreun.”

“We zullen hier inderdaad morgen eens goed met z'n allen over praten”, besluit de Zweedse captain van PSV. “Deze wedstrijd was niet beslissend voor de competitie, daar ben ik van overtuigd. Er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Het is ontzettend jammer dat we niet meer bovenaan staan, we hebben het even niet meer in eigen hand. Maar juist uit deze wedstrijd moeten we motivatie halen voor de rest van de competitie. De komende weken moeten we laten zien dat dit een incident was.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen