Padt naar tweede plek, dure nederlaag Been

3 maart 2012, 22:06

AA Gent heeft de tweede plek in de Jupiler Pro League overgenomen van Club Brugge. De brigade van Trond Sollied (ex-SC Heerenveen) zegevierde zaterdag met 2-0 bij KV Mechelen. Brugge speelt zondag de topper tegen Standard Luik.

Het duel in Mechelen stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Ed Janssen. Hij verving Jan Wegereef, die zich vanmorgen afmeldde. Janssen wees na een kwartier naar de stip, waarop Bernd Thijs scoorde voor Gent. Elimane Coulibaly schoot Gent, waar Sergio Padt op doel stond, in de slotfase in veilige haven: 0-2.

Mario Been verloor met Racing Genk het zespuntenduel met KV Kortrijk met 3-2. Door twee doelpunten van Jelle Vossen kwam Genk na de pauze van 2-0 achter terug tot 2-2, maar Brecht Dejaeghere schoot thuisclub Kortrijk in blessuretijd alsnog naar de overwinning.

Genk en Kortrijk staan nu gedeeld zesde met 43 punten. Op doelsaldo staat Genk hoger geklasseerd. Het verschil tussen zesde en zevende worden is enorm; de top zes mag immers naar de play-offs waarin voor het kampioenschap gespeeld wordt. De nummer zeven speelt play-offs voor ‘slechts’ een Europa League-ticket.

Ondanks een tegengoal van de Nederlander Sherjill MacDonald won Bergen, dat deze week afscheid nam van Dennis van Wijk, met 4-2 van Germinal Beerschot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen