Martens terug bij AZ, Benschop ontbreekt

2 maart 2012, 16:25

Maarten Martens kan dit weekend weer meedoen bij AZ. De middenvelder is hersteld van een lichte blessure, zegt trainer Gertjan Verbeek op de website van zijn club. Charlison Benschop is daarentegen nog altijd niet van de partij. Jozy Altidore, vorig weekend twee keer trefzeker tegen SC Heerenveen, staat daarom weer in de spits.

"Benschop heeft een behoorlijke bloeduitstorting in zijn bovenbeen. Het is te hopen dat hij donderdag tegen Udinese weer kan aansluiten. Heracles komt nog te vroeg, want ik kan moeilijk aan hun verdedigers gaan vragen of ze Charlie een beetje willen ontzien in de duels. De beenblessure van Maarten Martens was anders. Die had een vochtophoping, was wat overbelast. Maarten is weer fit", zegt Verbeek op AZ.nl.

Tegenstander Heracles staat momenteel tiende in de Eredivisie. AZ speelt thuis, maar volgens Verbeek speelt Heracles uit en thuis vrijwel hetzelfde. "Al zijn ze thuis wel wat overtuigender en dwingender aanwezig. Dat komt ook omdat ze zich wat zelfverzekerder voelen op kunstgras. Heracles speelt goed maar werd daar vooral in het begin van het seizoen niet altijd voor beloond. Hun goede spel stokte wel eens voor de goal waardoor ze te weinig scoorden. Dat kost je zo zes tot acht punten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen