Kuyt: "Duurde even, maar dan heb je ook wat"

27 februari 2012, 19:50

Dirk Kuyt heeft al een lange carrière achter zich, maar zondag mocht hij pas voor de tweede keer een hoofdprijs in ontvangst nemen. Na de KNVB Beker-winst met FC Utrecht in het seizoen 2002/ 2003, won hij nu met Liverpool de Carling Cup. In de finale van het bekertoernooi op Wembley werd tweedeklasser Cardiff City na strafschoppen verslagen. Kuyt had als invaller een belangrijk aandeel in die zege.

Tegen Cardiff moest Kuyt tot zijn teleurstelling op de reservebank beginnen. Hij zat zich lang te verbijten op de bank, maar mocht in de verlenging eindelijk zijn trainingspak uittrekken. De aanvaller drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd, want hij maakte de 2-1 en haalde even later een inzet van Cardiff City van de lijn. Vlak daarna werd het echter alsnog 2-2 en dus moesten er strafschoppen genomen worden. Mede dankzij een treffer van Kuyt trok Liverpool vanaf elf meter aan het langste eind en kon de aanvaller eindelijk weer een trofee omhoog houden.

“Hopelijk is dit het begin van iets mooiers. Liverpool is een grote club en hoort altijd mee te doen om de prijzen”, vervolgt de blonde aanvaller. Toch is het nog onduidelijk hoe lang Kuyt (31) nog op Anfield Road speelt. Dat hij in de finale tegen Cardiff slechts reserve was, zoals al zo vaak dit seizoen, steekt hem. “Dat doet pijn. Ik vind het fantastisch om voor Liverpool te spelen, maar dan wel met de nadruk op het woord spelen. Ik wil iedere wedstrijd spelen, dat is voor mij heel belangrijk.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen