Roelofsen: "Ontlading was erg groot bij 0-2"

26 februari 2012, 08:30

De Graafschap luisterde het debuut van hoofdcoach Richard Roelofsen op met een overwinning bij Roda JC Kerkrade (0-2). De oud-prof nam eerder deze week het stokje over van de vertrokken Andries Ulderink.

“Ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat hier een zeer tevreden trainer zit. Het was toch een hectische week, waarin veel is gebeurd”, zegt Roelofsen op de website van De Graafschap. "Vanaf dinsdag moesten we onszelf volledig richten op deze wedstrijd. Ik heb samen met de staf geprobeerd om alles zo strak mogelijk weg te zetten voor de ploeg: duidelijk maken wat we willen. Daarop hebben we getraind. Als je naar Roda moet, weet je dat het lastig wordt. We hebben Roda goed kunnen analyseren. Het is een aanvallend team dat de ruimtes goed kan bespelen en dodelijk is in de omschakeling."

"Daar moesten we zelf wat tegenover stellen om een kans te maken op een goed resultaat”, vervolgt Roelofson. “We hebben geprobeerd de ruimtes klein te houden en dat zo lang mogelijk vol te houden. Daarmee wilden we het geduld van Roda op de proef stellen. Door een fantastische goal kwam je op 0-1 en daardoor werd het gevoel bij de jongens een stuk sterker. In de rust heb ik gezegd dat we moesten blijven doen wat we hadden afgesproken."

"In de tweede helft begon Roda te drukken en werden wij teruggeworpen tot in onze eigen zestien. Daaruit ontstonden een paar hachelijke momenten, waar we wat geluk bij hadden. De ontlading was erg groot toen we de 0-2 maakten, vlak voor tijd. Dat is het scenario dat je voor ogen had. We hebben het bijna tot in perfectie uitgevoerd. Of het nou betonvoetbal is of niet, dat maakt me weinig uit. Het gaat om het resultaat. We hebben drie punten en gaan ons nu richten op Vitesse", besluit Roelofsen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen