Pastoor doet niet aan 'incidenten-politiek'

24 februari 2012, 14:52

Het voetbalwoordenboek heeft er weer een term bij. In aanloop naar de thuiswedstrijd van komend weekend tegen FC Groningen introduceert Alex Pastoor, de trainer van NEC, het woord 'incidenten-politiek'. Wat hij daarmee probeert te zeggen, is dat hij niet te veel conclusies wil verbinden aan één goede of slechte wedstrijd.

Vorige week verloor een dramatisch slap NEC met 4-1 bij Ajax. Pastoor ziet echter geen reden om zijn team grondig te wijzigen na die nederlaag. "Ik doe niet aan incidenten-politiek. De overeenkomst tussen PSV, AZ en ons was de manier waarop we verloren. Zij hebben zich inmiddels alweer opgericht en dat is nu ook aan ons. Wat mij zorgen baarde, was dat we instabiel waren en ons eigen gedrag. We roken niet eens de onzekerheid bij Ajax, die er wel degelijk was. We moeten ook niet te lang blijven hangen in die teleurstelling, dat is slappigheid. Daarom is iedereen erop gebrand om iets recht te zetten", stelt de oefenmeester bij Omroep Gelderland.

Omdat de ploegen onder de rode streep de laatste weken volop punten pakken, moet NEC naar beneden kijken. Pastoor: "Ik sluit mijn ogen daar niet voor. Dan zou ik ook niet geschikt zijn voor mijn vak. Maar vanuit angst presteert niemand beter. Daarom kijken we liever omhoog. Het gat met Groningen is negen punten, dat kunnen we terug brengen tot zes. Nog steeds een pittig gaatje, maar niet onoverbrugbaar."

Pastoor kan tegen FC Groningen niet beschikken over de geschorste Nick van der Velden. Vermoedelijk speelt Navarone Foor of Melvin Platje op zijn positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen