Schaars en Van Wolfswinkel door, Moniz niet

23 februari 2012, 22:59   Bijgewerkt: 24 februari 2012, 00:13

Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel hebben zich met Sporting Lissabon voor de achtste finales geplaatst van de Europa League. De Portugese club boekte donderdagavond een nipte zege op Legia Warschau in het eigen Estadio José Alvalade. Dat bleek na de 2-2 in Polen voldoende voor een plekje bij de laatste zestien.

Schaars, die in de tiende minuut een gele kaart kreeg, en Wolfswinkel maakten de negentig minuten vol bij Sporting. Het Nederlandse duo zag Mati Fernandez zes minuten voor tijd voor de enige treffer van de avond tekenen.

Voor Red Bull Salzburg viel het doek. De ploeg van trainer Ricardo Moniz kreeg, na de 0-4 nederlaag van een week eerder, ook in Oekraïne een flink pak slaag van Metalist Kharkiv: 4-1. De Oostenrijkse topclub, die aantrad met voormalig eredivisiespelers Leonardo, Petri Pasanen en Rasmus Lindgren, hielp Metalist in het zadel. Martin Hinteregger werkte de bal na een krap half uur achter zijn eigen doelman, Alexander Walke. Salzburg kwam nog wel langszij via Jakob Jantscher, maar in het laatste half uur legden de Oekraïners de manschappen van Moniz alsnog op de pijnbank.

Ook voor Sporting Braga zit het Europese avontuur er op. De finalist van vorig jaar boekte een knappe 0-1 uitzege op Besiktas, maar het bleek niet voldoende voor een plekje bij de laatste zestien na de 0-2 nederlaag in Portugal. De treffer van Lima, die na 25 minuten afrondde op aangeven van Alan, had uiteindelijk dan ook weinig waarde.

Olympiakos Piraeus en Atletico Madrid wisten wél de achtste finales te bereiken. Olympiakos baarde opzien door over twee duels af te rekenen met FC Rubin Kazan. Na de verrassende 0-1 zege in Rusland, wisten de Grieken ook thuis een nipte zege te boeken: 1-0. Rafik Djebbour tekende na een kwartier voor de enige treffer. Atletico Madrid kegelde Lazio Roma uit de Europa League. Na de 3-1 overwinning in Rome bezorgde Diego Godin de Spanjaarden in eigen huis een tweede zege: 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen