Wernbloom doet oppermachtig Real pijn

21 februari 2012, 20:00   Bijgewerkt: 21 februari 2012, 21:48

Real Madrid is er niet in geslaagd om dinsdag CSKA Moskou opzij te zetten in de Champions League. De formatie van trainer José Mourinho was oppermachtig in het heenduel in het Luzhniki Stadion, maar wist slechts eenmaal te scoren. Voormalig AZ-speler Pontus Wernbloom deed de Koninklijke pijn door in de extra tijd voor een onverdiende gelijkmaker te tekenen: 1-1.

Naast Wernbloom mocht ook de van VVV-Venlo afkomstige Ahmed Musa opdraven in de basis. De Nigeriaan moet duidelijk nog wennen aan het hogere niveau. De van een blessure herstelde Keisuke Honda, eveneens voormalig speler van VVV, kwam als invaller binnen de lijnen. De Japanner gaf vooral met zijn traptechniek een positieve impuls aan het spel van CSKA.

Real leek voorin wel moeite te hebben met het harde kunstgras in het Loezjniki-stadion. De temperatuur van 5 graden onder nul beviel de Zuid-Europeanen ook allerminst. Toch was Real na rust weer veel gevaarlijker. José Callejon en Ronaldo misten beiden nog een enorme kans. CSKA hield hoop en wist er nog een slotoffensief uit te persen. Zo kon Wernbloom in de 93e minuut nog de held worden van de ruim 70.000 toeschouwers in de Russische vrieskou.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen