Strootman: "Het was werkelijk lamlendig"

Ger
20 februari 2012, 08:54   Bijgewerkt: 20 februari 2012, 09:00

PSV presenteerde zich zondagmiddag opnieuw als een tobbende titelkandidaat. De koploper wist voor de derde keer op rij geen uitduel in de Eredivisie te winnen. Na remises bij FC Utrecht en Heracles Almelo schoot de equipe van trainer Fred Rutten tegen FC Groningen op alle fronten tekort (3-0).

En dat terwijl PSV donderdag nog een uitstekende prestatie leverde in het toernooi om de Europa League. De Eindhovense ploeg zette toen een grote stap richting de achtste finales door de uitwedstrijd tegen Trabzonspor met 1-2 te winnen. Amper drie dagen later leek het of PSV de goede vorm aan de boorden van de Zwarte Zee had achtergelaten. De manschappen van Rutten verloren zondag dikverdiend van FC Groningen. Gedurende negentig minuten was PSV niet bij machte om het de noorderlingen moeilijk te maken.

Rutten bestempelde het optreden van zijn team na afloop als 'een collectieve wanprestatie'. De trainer had naar eigen zeggen na de eerste helft wel acht spelers willen wisselen als dat mogelijk was geweest. Hij hield het bij twee: Jeremain Lens en Jetro Willems bleven in de kleedkamer achter, Zakaria Labyad en Wilfred Bouma waren hun vervangers. Door de wijzigingen ging PSV echter niet beter voetballen. Ook het inzetten van Jan Vennegoor of Hesselink bracht uiteindelijk geen soelaas.

De Oranje-international wil de korte rustperiode tussen het Europa League-duel en de competitiewedstrijd niet als excuus aanvoeren. "PSV is een topclub. Dan weet je dat je meerdere wedstrijden per week moet spelen. We zijn professionals. We waren ook zeker gemotiveerd, maar dat wisten we niet op het veld tot uitdrukking te brengen." Gelukkig voor PSV ging AZ zondag eveneens onderuit, waardoor de titelkandidaten gezamenlijk aan de leiding blijven. Het verrassende SC Heerenveen volgt op slechts twee punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen