PSG blijft heerser in Frankrijk dankzij late goal

19 februari 2012, 22:57   Bijgewerkt: 19 februari 2012, 23:15

Paris Saint Germain heeft zich ternauwernood weten te handhaven aan kop van de Ligue 1. De ambitieuze Franse ploeg wist naaste belager Montpellier HSC zondagavond met pijn en moeite op 2-2 te houden. Een late treffer van Guillaume Hoarau voorkwam een nederlaag voor de Parijzenaars in het eigen Parc des Princes.

Het was een treffen tussen Klein Duimpje en de reus in de Franse hoofdstad. Waar het budget van de verrassende nummer twee in de Franse competitie Montpellier zo'n 25 miljoen euro bedraagt, investeerde het kapitaalkrachtige PSG dit jaar al ruim twee keer zo veel in de spelersgroep. Toch bleek Montpellier allesbehalve kansloos tegen de Parijzenaars.

Oud-PSV'er Alex, die in de winterstop overkwam van Chelsea, zette de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong: 1-0. Het antwoord van Montpellier liet echter niet lang op zich wachten. Younes Belhanda trok de stand op aangeven van Vitorino Hilton nog voor de pauze gelijk.

John Utaka leek voor een stunt te gaan zorgen door de manschappen van trainer René Girard acht minuten voor tijd aan de leiding te brengen: 1-2. Hoarau wist een succesvolle aanval van de bezoekers op de koppositie echter te pareren door twee minuten voor tijd op aangeven van Jeremy Menez doeltreffend af te ronden: 2-2. Het verschil blijft daardoor één punt in het voordeel van de Parijzenaars.

Eerder op de dag ging Olympique Lyon met 1-0 onderuit op bezoek bij Girondins Bordeaux. Yoan Gouffran tekende vlak voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Lyon staat vijfde in de Ligue 1 na de nederlaag. Bordeaux bevindt zich op de negende plek.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!