PSV slikt forse nederlaag bij FC Groningen

Ger
19 februari 2012, 14:22   Bijgewerkt: 19 februari 2012, 15:36

PSV heeft zware averij opgelopen in de titelstrijd. De Eindhovenaren gingen zondag bij FC Groningen met liefst 3-0 onderuit. Voor PSV, dat Stanislav Manolev na rust twee keer geel zag incasseren, is het na twee remises al het derde 'schadegeval' in 2012. AZ kan later op de middag alleen koploper worden in de Eredivisie.

De Brabantse bezoekers keken op dat moment al tegen een achterstand aan. Net voor het verstrijken van het eerste half uur werkte Hyun-Jun Suk de bal op aangeven van Petter Andersson langs keeper Andreas Isaksson. PSV ontsnapte vlak voor de pauze aan een grotere achterstand. Na voorbereidend werk van Dusan Tadic verscheen Lorenzo Burnet in kansrijke positie voor het doel, maar Marcelo kon het schot net op tijd blokken.

Zakaria Labyad, die hersteld was van een liesblessure, maakte samen met Wilfred Bouma direct na rust zijn opwachting. De twee vervingen de onzichtbare Jeremain Lens en Jetro Willems. De ingrepen van coach Fred Rutten sorteerden echter niet het gewenste effect; het was juist FC Groningen dat beter in de wedstrijd kwam. Via een vloeiende uitbraak kwam de thuisploeg in de 51e minuut op 2-0. Op aangeven van Tadic trof Leandro Bacuna de roos.

Door de nederlaag moet PSV vrezen dat titelconcurrent AZ later in de middag drie punten gaat uitlopen. De Alkmaarders spelen nog een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Nummer drie SC Heerenveen, dat vrijdag al won van NAC Breda (1-0), staat bovendien slechts twee punten achter PSV. Voor FC Groningen vormt de overwinning na drie opeenvolgende nederlagen een welkome opsteker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen