Koppers: "Niet veel te duchten van Nani"

17 februari 2012, 09:04

Hij maakt nog niet eens officieel deel uit van de A-selectie en heeft dus geen eigen plek in de kleedkamer, maar donderdag waande Dico Koppers zich even in dromenland. In een volle ArenA nam de jonge verdediger het met Ajax op tegen Manchester United, één van de beste clubs ter wereld. Zijn directe tegenstander was Nani en hoewel de naam 'Dico Koppers' de Portugees na afloop van de wedstrijd niets zei, maakte de linksback het de aanvaller wel degelijk lastig.

Hij was gestopt bij een aantal Engelse journalisten amper een meter verderop, Nani. De 25-jarige Portugees deed zijn verhaal over de wedstrijd, de vrij eenvoudige overwinning op Ajax (0-2) en natuurlijk het feit dat zijn club nu in de Europa League speelt in plaats van de Champions League. Nani gooide er wat keurige, voorspelbare antwoorden uit en wilde doorlopen, tot een Nederlandse collega van de gelegenheid gebruik maakte om Nani even te vragen naar Dico Koppers, zijn directe tegenstander die avond in de ArenA. “Wat vond je van Dico Koppers?”, luidde de simpele vraag.

Dat de 20-jarige Koppers na ruim een uur gewisseld werd, kwam omdat Nicolai Boilesen weer fit is en minuten moest maken. Door de rentree van de Deense linksback nemen de kansen van Koppers op speelminuten in Ajax 1 af, beseft hij. “In principe is Boilesen de nummer één voor die positie. Of de trainer dat tegen me gezegd heeft? Nee, dat denk ik gewoon. Maar goed, hij moet het toch ook weer laten zien. Ik blijf gewoon mijn best doen en als de trainer me nodig heeft, sta ik er. Tijdens de afgelopen wedstrijden heb ik steeds meer mijn draai in het elftal gevonden.”

Of hij komend weekend tegen NEC speelt, is dus afwachten. Het zal in ieder geval even omschakelen worden, van Manchester United tegen NEC. “Absoluut”, lacht Koppers. “Man United is de absolute top, dat merk je aan alles.” Het zou zelfs kunnen dat Koppers na dit duel in de volle ArenA weer terug gaat naar wedstrijden op maandagavond met de beloften. “Ik zit namelijk nog bij Jong Ajax, ben niet officieel overgeheveld. Misschien speel ik volgende week dus weer met de beloften, dat kan. Maar goed, deze wedstrijd tegen Manchester United pakken ze me niet meer af.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen