Sporting ontsnapt, Huntelaar bezorgt Schalke remise

16 februari 2012, 20:56   Bijgewerkt: 16 februari 2012, 23:22

Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars zullen in de return tegen Legia Warschau op hun hoede moeten zijn om met Sporting Lissabon de laatste zestien van de Europa League te kunnen bereiken. De Portugese club wist donderdagavond op bezoek bij Legia Warschau ternauwernood weg te komen met een gelijkspel: 2-2. André Santos tekende twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Sporting, dat met Van Wolfswinkel en Schaars aantrad in Polen, kwam vlak voor rust op achterstand door een treffer van Jakub Wawrzyniak. Daniel Carriço trok de stand weer gelijk. De invaller, die Schaars in de rust had afgelost, schoof de bal op aangeven van Matí Fernández binnen: 1-1.

Janusz Gol leek de thuisclub een verrassende zege te gaan bezorgen door tien minuten voor tijd voor de 2-1 te tekenen, maar Santos verpeste het feestje van de Polen door vlak voor tijd de verhoudingen weer in evenwicht te brengen.

Ook Schalke 04 is nog niet zeker van een plekje in de volgende ronde. De ploeg van trainer Huub Stevens bleef op bezoek bij Viktoria Plzen steken op 1-1 en daar mocht de Duitse ploeg achteraf nog niet eens zo ontevreden over zijn. Nadat Vladimir Darida de thuisclub halverwege de eerste helft op voorsprong had gezet, toonde Klaas-Jan Huntelaar zijn waarde voor Schalke. De spits werkte de bal een kwartier voor tijd op aangeven van Ciprian Marica achter doelman Marek Cech en verschafte de Königsblauen daarmee een aardige uitgangspositie voor de return.

Atletico Madrid kan een plaats in de volgende ronde van het Europese toernooi nauwelijks meer ontgaan. De Spaanse hoofdstedelingen boekten een knappe 1-3 uitzege op Lazio Roma. Radamel Falcao schoot twee keer met scherp tegen de Romeinen, die nog wel op voorsprong waren gekomen via Miroslav Klose.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen