FC Augsburg maanden zonder De Jong

13 februari 2012, 12:04

FC Augsburg moet het in de strijd tegen degradatie voorlopig stellen zonder Marcel de Jong. De oud-speler van Roda JC moet geopereerd worden aan een afgescheurde pees in zijn enkel en heeft zeker tien weken nodig om daarvan te herstellen.

"Een enorme domper", zegt De Jong op de website van Sport Promotion, dat zijn belangen behartigt. Hij liep de blessure dit weekend op in de wedstrijd tegen 1.FC Nürnberg (0-0). "Ik voelde meteen dat er iets mis was. Mijn enkel sloeg echt dubbel en ik verging van de pijn. Het was geen overtreding of zo, gewoon een ongelukkige val met vervelende gevolgen. Ik ben er vrijwel direct uitgegaan", zegt de Canadees.

"Ik word morgen al geopereerd. De artsen schatten dat de revalidatie zo'n zes tot acht weken in beslag zal nemen. Met optrainen komt dat toch wel neer op tien weken. Echt een enorme domper. En zeker in deze belangrijke periode voor de club", baalt hij.

FC Augsburg staat voorlaatste in Duitsland, een positie die aan het eind van het seizoen leidt tot degradatie. Het gat naar de 'veilige' vijftiende plek is twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen