Milan neemt koppositie over van Juventus

11 februari 2012, 20:35   Bijgewerkt: 11 februari 2012, 23:18

AC Milan mag zich voorlopig koploper noemen in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri boekte zaterdagavond een knappe uitzege bij Udinese: 1-2. Stephan El Shaarawy maakte vijf minuten voor tijd de winnende treffer in Stadio Friuli.

Udinese, de huidige nummer vier van de Serie A, nam na 19 minuten de leiding via topschutter Antonio di Natale. De Milanezen, met Clarence Seedorf en Urby Emanuelson in de basis, keken lang tegen die achterstand aan. In het laatste kwartier sloegen de bezoekers echter alsnog toe door treffers van Maxi Lopez en de jonge aanvaller El Shaarawy.

Milan heeft nu twee punten voorsprong op Juventus, dat echter wel twee wedstrijden minder speelde. Juve komt deze speelronde niet in actie omdat de uitwedstrijd tegen Bologna van zondagavond vanwege zware sneeuwval is afgelast.

Cagliari won met 2-1 van US Palermo. De ploeg klimt door de zege naar de tiende plek in de Serie A en is nummer acht Palermo tot op een punt genaderd.