'Linksbuiten' Fernandez: "Top-vijf blijft het doel"

6 februari 2012, 08:27

Feyenoord was de grote winnaar van het afgelopen eredivisieweekend. De ploeg uit Rotterdam pakte drie punten in de lastige uitwedstrijd tegen NEC (0-2) en profiteerde zo optimaal van het puntverlies van PSV en Ajax. Feyenoord heeft nu nog maar vijf punten minder dan koploper PSV, waardoor heel voorzichtig van de titel gedroomd kan worden. Aanvaller Guyon Fernandez wil daar echter niet te veel in meegaan.

"Voor ons blijft een plek bij de eerste vijf het belangrijkste", zegt hij op de website van Feyenoord. "Als PSV of AZ de beker wint is de vijfde plek genoeg om direct Europees voetbal te halen, dus dat zou een mooi scenario zijn. Wij moeten ons gewoon blijven concentreren op de komende wedstrijden en zoveel mogelijk punten pakken."

Fernandez was tegen NEC opnieuw linksbuiten, een rol die hij vorige week tegen Ajax ook invulde. De spits voelt zich goed op die plek, zegt hij. "De trainingen de afgelopen tijd hebben mij een goed gevoel gegeven om vanaf de buitenkant te spelen. Ik kan met mijn snelheid veel met steekpasses bediend worden en naar binnen trekken. Bij dat doelpunt vlak na rust zag je dat ook gebeuren. Ik voel me lekker aan de zijkant."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen