Afrika Cup: 'Oranje Olifanten' verpletteren gastland

4 februari 2012, 21:58   Bijgewerkt: 4 februari 2012, 22:45

Ivoorkust heeft de halve finale van de Afrika Cup bereikt. De Oranje Olifanten rekenden zaterdagavond overtuigend af met gastheer Equatoriaal-Guinea: 3-0. Didier Drogba maakte met twee treffers zijn status als vedette bij Ivoorkust meer dan waar.

De aanvaller van Chelsea verzuimde de ploeg van bondscoach François Zahoui na een half uur vanaf de strafschopstip op voorsprong te zetten, maar maakte zijn fout vervolgens goed met treffers in de 36e en 69e minuut.

Daarmee was het verzet van het gastland in Malabo gebroken. Yaya Touré bezegelde negen minuten voor tijd definitief het lot van Equatoriaal-Guinea, dat samen met Gabon de Afrika Cup organiseert. Ivoorkust kan in de halve finale mogelijk de andere gastheer uit het toernooi knikkeren. In de volgende ronde wacht de winnaar van het duel tussen Gabon en Mali.