Espanyol redt punt tegen Bilbao, Levante gelijk

4 februari 2012 – Athletic de Bilbao heeft zaterdag nagelaten om naar de vierde plek te klimmen in de Primera Division. De ploeg uit Baskenland gaf in de slotfase tegen Espanyol een 3-2 voorsprong weg. Juan Albín redde in de extra tijd nog een kostbaar punt voor de bezoekers (3-3), die daardoor vijfde blijven in de Spaanse competitie.

Bilbao had uitstekende zaken kunnen doen op eigen veld. Aangezien Levante UD thuis tegen laagvlieger Racing Santander bleef steken op 1-1 - oud-PSV'er Arouna Kone nam de enige treffer van Levante voor zijn rekening - kon de ploeg van trainer Marcelo Bielsa bij winst op Espanyol op gelijke hoogte komen met Levante.

Lang zag het er ook naar uit dat Bilbao die belofte zou gaan inlossen. De thuisploeg boog dankzij treffers van Fernando Llorente en Javi Martinez een 2-1 achterstand om in een voorsprong en hield de leiding tot de laatste reguliere speelminuut vast. In de extra tijd gooide een doelpunt van Albin echter nog roet in het eten. Bilbao blijft door de puntendeling steken op de zesde plek.

Real Mallorca boekte een nipte 1-0 zege op Real Betis Sevilla. Gonzalo Castro kroonde zich halverwege de eerste helft tot matchwinner.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021