Strootman: "Goede voetbal komt vanzelf weer"

3 februari 2012, 11:00

Heel goed is het nog niet, wat PSV in de eerste weken van het voetbaljaar 2012 heeft laten zien. Maar de Eindhovense ploeg is wel opgeschoven van de tweede naar de eerste plaats in de Eredivisie én bereikte donderdag tegen koste van NEC de halve finale van de KNVB Beker. En dat is even het belangrijkst, vindt Kevin Strootman.

De wedstrijd tegen NEC, donderdag, was misschien wel tekenend voor de fase waarin PSV verkeert. Het loopt niet, het goede voetbal is even ver te zoeken. Maar PSV heeft zo veel kwaliteit in de ploeg, dat het bijna altijd wel scoort. Tegen NEC lukte dat drie keer: één keer na een foutje van de NEC-keeper, één keer na een prima aanval door het hart van de Nijmeegse defensie en één keer na een counter. Het resultaat: PSV won met 3-2 en is door naar de halve finale. NEC, dat beter voetbalde, ligt er uit.

De barre kou, in Eindhoven was het bijna min tien graden Celcius, wil Strootman niet als excuus aanvoeren voor het magere spel tegen NEC. “Voetballen met dit weer is eigenlijk voor niemand leuk, voor supporters is het  nog veel kouder dan voor ons. Maar wij voelden de kou vooral toen we het veld op kwamen, daarna ben je in beweging en merk je er minder van. En ach, het was voor NEC even koud als voor ons.”

Strootman heeft in de afgelopen duels tegen FC Utrecht (0-0), Vitesse (3-1) en NEC (3-2) echter ook gemerkt dat teams anders tegen PSV aankijken dan in de eerste maanden van het seizoen. “We zijn door de media in een favorietenrol geduwd voor het kampioenschap. Teams die tegen ons spelen, passen zich daarop aan. Iedereen lijkt extra gebrand om ons te verslaan. Het is aan ons om daar mee om te gaan. In de groep leeft in ieder geval heel erg het gevoel dat er dit seizoen iets te halen valt. Daarom wilde niemand ook weg in de winterstop. We doen op alle fronten mee.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen