Rutten ontevreden, Pastoor heeft er 'kolere' in

3 februari 2012, 00:07   Bijgewerkt: 3 februari 2012, 00:20

Het resultaat van de bekerwedstrijd tegen NEC (3-2) stemde PSV-trainer Fred Rutten tevreden, verder had hij donderdag weinig positiefs gezien. "Het doel was de volgende ronde en die hebben we gehaald. Maar de manier waarop stemt absoluut niet tot tevredenheid", klaagde Rutten.

PSV moest voor eigen publiek in grote delen van de wedstrijd het initiatief aan NEC laten. "Wij kwamen de eerste helft niet in ons spel. Het scoreverloop was wel heel positief voor ons; de tegendoelpunten waren echter niet van de kwaliteit van de koploper van de eredivisie. In de tweede helft hadden we de wedstrijd eigenlijk op slot moeten gooien met twee of drie doelpunten, waar we deden heel druk en moeilijk als we keuzes moesten maken voor het doel", aldus Rutten.

NEC-coach Alex Pastoor bleef na de nederlaag met een dubbel gevoel zitten. "Het voornaamste wat overheerst is dat ik er de 'kolere' in heb. Aan de andere kant van de medaille zit ook een gevoel van trots en voldaanheid", aldus Pastoor. "We hebben het de koploper van de Eredivisie heel moeilijk gemaakt."

"Wij hebben de wedstrijd gedomineerd, maar verzuimd in de eerste helft op voorsprong te komen", vervolgde de trainer. "Tijdens de fase waarin we op ons sterkst waren en domineerden, kregen we twee tegendoelpunten. Daar hebben we de hele wedstrijd tegenaan gevoetbald. In de slotfase stonden we met geloof ik wel 12 aanvallers in het veld, maar dat mocht niet baten. Al met al een jammerlijke avond, maar we kunnen met de kin omhoog en de borst vooruit de bus in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen