Dirar: "Sorry coach, dit kon ik niet weigeren"

1 februari 2012, 09:00

Nabil Dirar rondde dinsdag een, op het oog, opmerkelijke overstap af. Hij verruilt de Belgische topclub Club Brugge voor AS Monaco, dat momenteel in de onderste regionen van de Franse Ligue 2 verkeert. Maar de club uit het Prinsdom, die eerder deze maand onder meer Nacer Barazite aantrok, heeft volgens Dirar grote plannen.

"Het project dat klaarligt, is ongelofelijk. Monaco wil zo snel mogelijk weer naar de eerste klasse, naar de top in Frankrijk en naar Europa. Ik ben 25, dit langetermijnplan spreekt me aan. Monaco is ook een club met een rijke traditie, die acht jaar geleden nog de finale van de Champions League speelde", zegt Dirar in Het Nieuwsblad.

Hij bevestigt ook dat financiën een rol spelen. "Zonder anderen iets te willen verwijten, maar sommige spelers kiezen voor Anzhi of Terek Grozny. Dan ben je beter af met Monaco, waar mijn vrouw en ik in aangename omstandigheden kunnen leven."

De manier waarop Dirar zijn transfer afdwong, zette kwaad bloed bij Club-coach Christoph Daum. Zo meldde Dirar zich ziek af voor de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Bergen. "Ik begrijp dat de trainer kwaad was. Het spijt me. En ik wens hem en mijn ploegmaats het allerbeste. Maar dit aanbod kon ik niet weigeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen