Ajax-talent Bouy stapt over naar Juventus

31 januari 2012, 19:53   Bijgewerkt: 31 januari 2012, 20:32

De dagen van Ouasim Bouy bij Ajax zijn geteld. Juventus is er in geslaagd om de achttienjarige middenvelder los te weken bij de Amsterdammers, zo meldt de eredivisieclub dinsdag op de eigen website. Bouy tekent een contract voor 3,5 jaar bij de Oude Dame.

Technisch directeur Danny Blind baalt van het vertrek van Bouy. "Ouasim is een groot talent. We waren graag met hem doorgegaan. In december begonnen we de gesprekken voor een nieuw contract. Bij een van de gesprekken deden wij hem een vierjarige aanbieding. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Maar we zijn er toen niet uitgekomen."

"Na een vervolggesprek in januari meldde Juventus zich bij de zaakwaarnemer van Bouy", gaat Blind verder. "Zij deden hem een aanbieding deed die hij niet kon en niet wilde weigeren. Zijn contract loopt af, dus aan het einde van dit seizoen zou hij transfervrij zijn. Juventus wilde hem echter nu al hebben. Door Ouasim nu al te laten gaan, heeft Ajax ook nog een transfersom kunnen bedingen."

Juve kondigt op de eigen website de komst van Simone Padoin aan. De koploper van de Serie A heeft de 27-jarige middenvelder, die een contract voor vijf jaar heeft getekend in Turijn, los weten te weken bij Atalanta. Naar verluidt kostte Padoin een slordige vijf miljoen euro.

Verdediger Marco Motta en middenvelder Michele Pazienza verlaten Juventus op huurbasis. De 25-jarige Motta maakt het seizoen af bij Catania, Pazienza (29) wordt het komende half jaar aan Udinese uitgeleend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen