Janko: "Eer om voor FC Porto te gaan spelen"

31 januari 2012, 16:29

Marc Janko is blij dat zijn transfer naar FC Porto rond gekomen is. De spits heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 3,5 jaar bij de Portugese club. Hij komt over van FC Twente, waar hij sinds het vertrek van trainer Co Adriaanse niet meer in de plannen voorkwam. Toch vertrekt hij niet met een slecht gevoel uit Enschede.

"Ik heb altijd mijn best gedaan, geprobeerd zoveel mogelijk te scoren als ik de kans kreeg. Meer dan dat kun je als speler niet doen. Daarna is het aan de trainer om dat in te vullen met zijn opstelling", zegt de 28-jarige Janko op de website van Sport Promotion, dat zijn belangen behartigt, over zijn periode bij FC Twente. "Ik kijk zeker niet in wrok om. Integendeel, ik heb een prachtige tijd beleefd met Twente en zeker met de fans van de club. Ik denk dat iedereen mij uiteindelijk deze transfer gunt."

Met FC Porto als nieuwe werkgever is Janko dolblij. "Porto is natuurlijk een topclub om voor te spelen. Niet alleen in Portugal, maar ook in Europa. Ze doen bijna onafgebroken mee in de Champions League. Ik beschouw het als een eer om voor deze club te gaan uitkomen. Wat van mij verwacht wordt? Doelpunten. De club zocht, zoals ze het zelf omschreven, een 'killer' in het strafschopgebied, iemand die het voorbereidende werk af kan maken. Zo kwamen ze bij mij uit. Alle gesprekken die ik inmiddels met de mensen hier heb gevoerd stralen vertrouwen uit in mijn kwaliteiten. Dat heeft me echt goed gedaan. Ik ga er alles aan doen om die verwachtingen waar te maken. Ik heb er enorm zin in om hier aan de bak te gaan", aldus de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen