Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

FC Utrecht zonder Bovenberg en Martensson

FC Utrecht zonder Bovenberg en Martensson

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 januari 2012 – FC Utrecht moet het zaterdag tegen SC Heerenveen stellen zonder een aantal vaste basisspelers. Rechtsback Daan Bovenberg is nog niet volledig hersteld van een buikwandblessure, terwijl Johan Martensson kampt met een kwetsuur aan zijn enkel. De middenvelder kreeg vorig weekend tegen PSV een tik op het gewricht.

Naast Bovenberg en Martensson ontbreken ook Rob van Dijk, Marcus Nilsson en de langdurig uitgeschakelde Jacob Mulenga. Door de absentie van Van Dijk is Junior Fernandez, net als tegen PSV, de doelman. Trainer Jan Wouters is enthousiast over de ontwikkeling die de Paraguayaan doormaakt. "Op één minder moment na keepte hij tegen PSV een prima wedstrijd. Hij straalde ook rust en zelfvertrouwen uit. Dat merken we eveneens op het trainingsveld", zegt Wouters op de clubwebsite.

Tegen PSV sleepte FC Utrecht een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Dat resultaat geeft vertrouwen, maar Wouters verwacht in Friesland een lastige wedstrijd. "We moeten oppassen dat we niet te open spelen. Heerenveen is gevaarlijk in de omschakeling met hun gevaarlijke voorste linie met daarin Bas Dost die altijd de goede positie kiest voor de goal. Maar ook voor ons liggen er kansen in de omschakeling", weet hij.

gerelateerd