Verbeek denkt aan Ortiz voor geschorste Elm

Verbeek denkt aan Ortiz voor geschorste Elm

27 januari 2012 – De kans is groot dat Celso Ortiz dit weekend in de basis staat bij AZ. Coach Gertjan Verbeek laat op de website van zijn ploeg weten dat de Paraguayaan de eerste gegadigde is om Rasmus Elm te vervangen, die wegens een schorsing ontbreekt.

"De variant met Ortiz op de plek van Elm hebben we woensdag getraind", verklapt hij. "Het idee dat we hebben, kwam er echter nog niet goed uit. Dat ligt overigens niet alleen aan Celso. Vandaag gaan we er verder mee aan de slag. Hij heeft er in de voorbereiding ook al gespeeld. Mensen die mij kennen weten dat ik er dan niet zo snel vanaf stap. Maar soms krijg ik tijdens het slapen een ingeving. Nick Viergever en Thomas Lam zouden er ook kunnen spelen", houdt Verbeek een slag om de arm.

Met Roda JC Kerkrade treft AZ dit weekend een lastige tegenstander, zeker omdat de Limburgers voor eigen publiek spelen. Verbeek: "Tussen Roda-uit en Roda-thuis zit wel een verschil. In uitduels zitten ze lekker in de leunstoel en wachten ze hun kansen af. In Kerkrade spelen ze enthousiaster en met meer drang naar voren. Of dit duel cruciaal is? Nee. Wat dat betreft ben ik het met Frank de Boer eens. Die zei dat Ajax nog niet kansloos is. Er zijn ook na dit weekend nog genoeg punten te verdelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 juli 2020

  2. donderdag 2 juli 2020