AZ rondt komst van Johansson af

27 januari 2012, 12:31   Bijgewerkt: 27 januari 2012, 12:37

Zijn komst hing al een paar dagen in de lucht, maar AZ heeft vrijdag de transfer van Mattias Johansson officieel naar buiten gebracht. De 19-jarige rechtsback, die per direct de overstap maakt van Kalmar FF, heeft een contract getekend bij de Alkmaarders tot de zomer van 2016.

“Eindelijk is het zover”, toont Johansson zich verguld op de website van zijn nieuwe werkgever. De Zweedse jeugdinternational zag een overstap naar de trotse koploper van de Eredivisie afgelopen zomer nog afketsen. “Vorige zomer wilde ik al graag naar AZ, maar toen liet Kalmar me niet gaan. Gelukkig kwam het nu wel goed. Ik krijg van AZ de tijd om te wennen aan Nederland en het AZ-voetbal. Of dat snel gaat lukken? Dat hoop ik wel. De aanvallende stijl van voetballen hier past helemaal bij mij.”

Ook directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de komst van de jongeling. “Mattias is een typische AZ-voetballer. Hij is een moderne verdediger die voornamelijk als rechtsback speelt. Zijn spel wordt gekenmerkt door veel aanvallende impulsen. Hij is zorgvuldig en over een lange periode gescout. We geven Mattias eerst een halfjaar de tijd om te wennen aan Nederland, de cultuur, de club en onze manier van spelen. Op die manier kan hij in de zomer optimaal meedoen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen