Equatoriaal-Guinea naar laatste acht, Senegal exit

25 januari 2012, 23:18

Equatoriaal-Guinea staat op zijn kop. Het gastland heeft woensdag als eerste de kwartfinale van de Afrika Cup bereikt. Senegal werd in het drijfnatte Estadio de Bata verrassend met 2-1 aan de kant gezet.

Als gevolg van de overwinning komt Equatoriaal-Guinea op zes punten uit twee wedstrijden, waarmee het met nog één duel te gaan niet meer buiten de top twee van poule A kan vallen. Ook voor nummer twee Zambia, dat eerder op de avond 2-2 speelde tegen Libië, ziet het er goed uit. Het heeft vier punten. Libië en Senegal staan op respectievelijk één en nul punten.

Senegal ligt er dus uit en dat is verrassend te noemen, want het land was de favoriet voor poulewinst. Maar de titelaspiraties kregen zaterdag een forse knauw met een 2-1 nederlaag tegen Zambia.

Er moest dus gewonnen worden van Equatoriaal-Guinea en dat leek er ook zeker in te zitten. Senegal ging furieus van start en was in de openingsfase de betere ploeg, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Dat werd hen fataal, want Randy zette het thuisland na een uur verrassend op voorsprong. Moussa Sow leek Senegal in leven te houden door vlak voor tijd gelijk te maken, maar David Kily Alvarez bracht Equatoriaal-Guinea in blessuretijd opnieuw aan de leiding. Lawrence Doe kreeg kort daarna nog wel rood, maar dat zal de pret in Equatoriaal-Guinea absoluut niet drukken. De debuterende gastheer hoort bij de beste acht van Afrika.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen