Prachtgoal De Jong niet genoeg voor City

25 januari 2012, 22:40   Bijgewerkt: 26 januari 2012, 01:59

Liverpool heeft het sterrenensemble van Manchester City het zwijgen opgelegd. The Reds bereikten woensdag ten koste van The Citizens de finale van de League Cup. Een 2-2 gelijkspel op het eigen Anfield volstond omdat het twee weken geleden op Eastlands met 1-0 had gewonnen.

De schade uit de heenwedstrijd had Nigel de Jong na 32 minuten hoogstpersoonlijk uitgewist. De Nederlandse middenvelder joeg de bal vanaf twintig meter in de bovenhoek: 0-1. City kon echter maar kort genieten van de voorsprong, want tien minuten later mocht Liverpool aanleggen voor een strafschop na hands van Micah Richards. Steven Gerrard bleef koel en benutte het buitenkansje: 1-1.

Na 67 minuten nam City een nieuwe voorsprong. Dit maal scoorde Edin Dzeko op aangeven van Aleksandar Kolarov. De machtsgreep was echter weer maar van korte duur; na een fraaie combinatie legde Craig Bellamy op aangeven van Glen Johnson de eindscore een kwartier voor tijd vast op 2-2.

Liverpool, waar basisspeler Dirk Kuyt in blessuretijd naar de kant werd gehaald, speelt in de finale op 26 februari tegen Cardiff City. De verrassende eerstedivisieclub was dinsdag na strafschoppen te sterk voor competitiegenoot Crystal Palace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen