Afrika Cup: Marokko onderuit, Gabon verrast

Afrika Cup: Marokko onderuit, Gabon verrast

23 januari 2012 – Marokko is niet goed aan de Afrika Cup begonnen. De ploeg van bondscoach Eric Gerets ging in de eerste groepswedstrijd in poule C onderuit tegen Tunesië. In Libreville, de hoofdstad van Gabon, verloren de Leeuwen van de Atlas met 1-2.

Marokko stond met een 'Nederlands' gekleurde aanval aan de aftrap. Gerets had een basisplaats ingeruimd voor Oussama Assaidi en Nordin Amrabat, die in het verleden ook bij FC Omniworld al samenspeelden. De speler van SC Heerenveen werd in de rust vervangen. Amrabat, momenteel eigendom van het Turkse Kayserispor, maakte de negentig minuten vol.

Tunesië opende na ruim een half uur de score. Een indraaiende vrije trap Khaled Korbi werd door niemand aangeraakt en verdween zomaar achter doelman Nadir Lamyaghri. Marokko ging hierna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en Youssouf Hadji was na een prachtige actie, waarbij hij liet zien over een fraaie techniek te beschikken, bijna trefzeker. De mannen van Gerets slaagden er ondanks een overwicht niet in om langsij te komen en kregen een kwartier voor tijd het deksel op de neus. Youssef Msakni zette Tunesië op 2-0.

In de slotfase deed Marokko nog wel iets terug. Houssine Kharja scoorde vier minuten voor tijd op aangeven van Ahmed Kantari de aansluitingstreffer, maar de Marokkanen waren in het restant van de wedstrijd niet meer bij machte om nog iets aan de achterstand te doen. Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi werd negentig minuten op de bank gelaten door Gerets.

Gabon gaat op basis van een beter doelsaldo aan de leiding in groep C. De co-gastheer van de Afrika Cup versloeg Niger eerder op de dag met fris en opportunistisch voetbal: 2-0.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 7 december 2019

  2. vrijdag 6 december 2019