McClaren mist Landzaat, John wel in selectie

20 januari 2012, 16:05

Steve McClaren kijkt uit naar zijn rentree in de Eredivisie. Met FC Twente neemt de Engelse coach het zondag op tegen promovendus RKC Waalwijk. Een mooie gelegenheid om te zien waar het elftal staat, vindt de oefenmeester.

"Ik kijk er echt naar uit om er weer bij te zijn. Wedstrijden na de winterstop zijn altijd lastig. Met de supporters als twaalfde man en de hele sfeer in het stadion wordt het een interessant moment om het team van dichtbij aan het werk te zien. Daar leer je als trainer het meeste van", zegt McClaren op de website van FC Twente.

McClaren mist zondag doelman Sander Boschker en verdediger Nicky Kuiper, die al lange tijd geblesseerd is. "Sander traint weer op het veld, maar is nog niet fit. Nicky is op de goede weg. Hij traint met de groep mee en bouwt de intensiteit op. Het is moeilijk aan te geven wanneer hij met het tweede elftal een wedstrijd kan spelen.  Wanneer je er zo lang bent uitgeweest, moet je alles van dag tot dag bekijken."

Achter de naam van Denny Landzaat staat volgens McClaren nog een vraagteken, maar alom wordt aangenomen dat de middenvelder niet kan spelen. Hij kampt met een kuitblessure. Aanwinst Joshua John, eerder deze maand overgenomen van Sparta, behoort wel tot de wedstrijdselectie. Over hem is McClaren enthousiast. "Wanneer we met FC Twente tegen Sparta speelden maakte Joshua John altijd een goede indruk op mij. Hij heeft nu twee keer meegetraind en zich laten zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen