Valencia met anderhalf been in halve finale

Koen Freriks
19 januari 2012, 23:56

Valencia is al zo goed als zeker door naar de halve finale van de Copa del Rey. De subtopper, werkgever van Hedwiges Maduro, was donderdagavond duidelijk een klasse beter dan Levante. Het werd 4-1.

Valencia besliste de wedstrijd in Mestalla al voor rust. Jonas en Roberto Soldado zetten Levante op achterstand. Arouna Koné bracht Levante op fraaie wijze terug in de wedstrijd. De oud-spits van PSV kreeg bij toeval de bal voor zijn voeten en volleerde zonder aarzeling de bal in de kruising. Levante kon echter niet verder aanhaken. Pablo Piatti maakte op slag van rust de 3-1 voor Valencia.

De tweede helft was veel minder spectaculair, al werden er wel acht gele kaarten getrokken. Tino Costa bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-1. De winnaar van de tweestrijd tussen de huidige nummer drie en vier van de Primera Division speelt in de halve finale van de beker tegen FC Barcelona of Real Madrid.