Twente voegt John en Fernandes aan selectie toe

16 januari 2012, 20:27   Bijgewerkt: 16 januari 2012, 20:42

FC Twente heeft maandag de komst van twee nieuwe spelers bekendgemaakt. De Tukkers hebben zich versterkt met Joshua John en Daniel Márcio Fernandes. John maakt de overstap van Sparta en heeft een contract voor tweeënhalf seizoen getekend in Enschede, met een optie voor nog een jaar. Fernandes verbond zich voor nog langere tijd aan Twente. De Portugese doelman zette maandag zijn handtekening onder een vierenhalfjarig contract.

De 23-jarige John, die al lange tijd intensief gevolgd werd door de huidige nummer drie van de Eredivisie, was in het bezit van een aflopend contract bij Sparta. De aanvaller debuteerde in mei 2007 voor Sparta Rotterdam en speelde daarvoor bij RKC Waalwijk, AZ, Ajax en de amateurs van SV Koedijk. John reikte tot 104 competitiewedstrijden voor Sparta, waarin hij twaalf keer het net wist te vinden.

Fernandes komt transfervrij naar FC Twente. Fernandes kwam afgelopen half jaar uit voor de CFR 1907 Cluj, maar beëindigde begin deze maand zijn contract bij de Roemeense club. Daarnaast speelde de tweevoudig international bij VfL Bochum, Iraklis, Panathinaikos, Panserraikos, PAOK Saloniki, FC Porto en Celta de Vigo.

Fernandes maakte in 2010 deel uit van de nationale selectie van Portugal voor het WK in Zuid-Afrika. De 28-jarige Portugese doelman is op termijn de beoogde opvolger van Nikolay Mihaylov.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen