'Rode' Juanfran ziet Bilbao naderen door verlies

'Rode' Juanfran ziet Bilbao naderen door verlies

15 januari 2012
Athletic de Bilbao heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de Spaanse competitie. De ploeg uit Baskenland rekende in het eigen San Mamés af met Levante UD: 2-0. Bilbao klimt door de zege naar een gedeelde vijfde plek in de Primera Division en heeft Levante, dat vierde staat, nu in het vizier.

Levante geeft na een uitstekende seizoensstart steeds meer terrein prijs in de Spaanse top en slaagde er zondag niet in om het tij te keren. De ploeg van oud-PSV'er Arouna Kone kwam na elf minuten op achterstand door een treffer van Fernando Amorebieta, die op aangeven van Markel Susaeta binnenwerkte. Fernando Llorente verdubbelde vijf minuten voor rust de voorsprong: 2-0.

Mikel Dominguez bepaalde in de laatste minuut van de wedstrijd de eindstand op 3-0. Op dat moment stond Levante nog maar met tien man op het veld, nadat oud-Ajacied Juanfran met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

Bilbao heeft door de zege nog slechts vier punten achterstand op Levante. De Basken komen op gelijke hoogte met Osasuna, dat eerder op zondag verrassend onderuit ging tegen Racing Santander: 2-0. Santander klom daardoor naar de vijftiende plek.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021