Elm: "Doelstelling is Europees voetbal halen"

13 januari 2012, 09:51

Winterkampioen of niet, AZ-middenvelder Rasmus Elm weigert uit te spreken dat zijn team dit seizoen voor de titel gaat. Op de website van de Alkmaarders blijft de Zweedse spelmaker voorzichtig over de kansen van zijn elftal na de winterstop.

AZ begint de tweede seizoenshelft met één punt voorsprong op PSV. Andere concurrenten als Ajax en FC Twente volgen op vijf punten. De titel lonkt, maar Elm wil de lat niet te hoog leggen. "Het begin van de tweede seizoenshelft wordt belangrijk. Daarna kunnen we altijd nog kijken of we de doelstelling aanpassen. Nu is dat nog het behalen van Europees voetbal. Het is aan ons om dat te laten zien", stelt hij.

Na de winterstop moet AZ het wel zonder Pontus Wernbloom stellen, die vrijwel zeker de overstap maakt naar CSKA Moskou. Een forse aderlating, weet Elm. "Er zijn niet zoveel spelers van het ‘type Pontus’, met zijn fysiek en zijn mentaliteit. Dat soort speler zullen we missen, maar ik ben er van overtuigd dat iemand anders zijn plek zal overnemen. Maar het is nog niet rond, hè. Dat moeten we eerst nog afwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen