Verbeek: "We zullen wat anders gaan spelen"

Ger
9 januari 2012, 09:05

AZ raakte vorige week Pontus Wernbloom kwijt aan het Russische CSKA Moskou. Volgens trainer Gertjan Verbeek hoeft de Alkmaarse club niet per se minder te worden door de transfer.

"Wij hebben heel goed naar hem geluisterd en hij zou het mooi vinden als wij mee zouden willen werken", aldus Verbeek in De Telegraaf over de transfer van de 25-jarige Zweedse middenvelder. "Pontus had al te kennen gegeven, dat hij zijn contract over anderhalf jaar niet zou verlengen."

"Wij hadden nog wel een optie op hem, maar die was in de oude tijd afgesproken. Die konden wij gewoon niet lichten, waardoor hij in de zomer van 2013 gratis de deur uit had kunnen lopen. En dan was het voor hem nog maar de vraag of er dan wéér zo’n mooie club zou komen."

Ondanks het vertrek van Wernbloom heeft Verbeek laten weten dat hij er niemand bij hoeft. "Dat heb ik inderdaad aangegeven. We kunnen het met deze groep opvangen. We zullen wat anders moeten gaan voetballen. Dat zal in Turkije zijn beslag krijgen, dan gaan we een paar dingen uitproberen en kiezen voor de beste optie."

"Laat duidelijk zijn, dat we het jammer vinden dat Pontus weggaat. Maar je moet maar afwachten of het schadelijk uitpakt voor de ploeg. Het hoeft niet per se minder te worden. We hebben een week in Turkije en in totaal een kleine twee weken om ons voor te bereiden op het eerste duel met Ajax."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen