Chelsea loopt in slotfase weg bij Portsmouth

8 januari 2012, 17:57   Bijgewerkt: 8 januari 2012, 18:05

Chelsea maakt nog altijd kans om de FA Cup te winnen. De ploeg van trainer André Villas-Boas plaatste zich zondagmiddag ten koste van Portsmouth voor de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi: 4-0. Juan Mata, Ramires (2x) en Frank Lampard tekenden op Stamford Bridge voor de treffers.

Villas-Boas stuurde een sterk formatie het veld in tegen de huidige nummer zeventien van het Championship. Fernando Torres mocht van de Portugese oefenmeester starten in de punt van de aanval. De geplaagde Spanjaard slaagde er niet in om het vertrouwen van zijn coach te belonen met een doelpunt en werd twee minuten voor tijd afgelost door Romelu Lukaku.

The Blues wisten voor rust niet tot score te komen. Een bevlieging van Mata bezorgde de Londenaren in de 48e minuut de voorsprong. In de slotfase trof Ramires binnen drie minuten tijd twee keer doel en tilde de voorsprong daarmee naar 3-0. In de extra tijd bepaalde Lampard de eindstand op 4-0.

Sheffield Wednesday bekert ook verder dankzij een late treffer van Chris O´Grady tegen West Ham United. In het begin van de tweede helft misten The Hammers nog een penalty.