FA Cup: Heitinga helpt Everton verder, ook Krul door

7 januari 2012, 18:01   Bijgewerkt: 7 januari 2012, 20:43

Everton heeft zich met behulp van John Heitinga geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. De Oranje-international tekende in de bekerwedstrijd tegen het nietige Tamworth F.C. voor de openingstreffer. The Toffees wonnen uiteindelijk met 2-0. Tim Krul bereikte met Newcastle United ook de laatste 32 dankzij een 2-1 zege op Blackburn Rovers.

Heitinga zorgde ervoor dat Everton na vijf minuten al op rozen zat in eigen stadion, maar de ploeg van coach David Moyes hield het ijverige Tamworth hierna wel  erg lang in leven. Leighton Baines bracht de eindstand pas in de 79e minuut op het scorebord dankzij een benutte strafschop. Royston Drenthe, die na ruim een uur inviel, had een aandeel in de 2-0 aangezien hij de penalty uitlokte.

In de Premier League-kraker tussen Newcastle en Blackburn kon Tim Krul niet voorkomen dat de bezoekers voor rust de leiding namen via David Goodwillie: 0-1. Treffers van Hatem Ben Arfa en Jonas zorgden er echter voor dat Newcastle nog wist door te bekeren. Ook Tottenham Hotspur bereikte de vierde ronde van het bekertoernooi. The Spurs, zonder Rafael van der Vaart, wonnen met 3-0 van Cheltenham Town. Jermain Defoe, Roman Pavlyucheno en Giovani Dos Santos tekenden voor de Londense doelpunten.

Trainer Martin Jol had met Fulham geen kind aan stadsgenoot Charlton Athletic. Dankzij drie treffers van Clint Dempsey wonnen The Cottagers, waar Bryan Ruiz een basisplaats had, met 4-0. Wigan Athletic blameerde zich tegen Swindon Town. De vierde divisionist won met 2-1 van de Premier League-club, die aantrad zonder Ronnie Stam.

Queens Park Rangers en Bolton Wanderers wisten evenmin te imponeren. Beide clubs, die in Engeland acteren op het hoogste niveau, speelden gelijk tegen laagvliegers. QPR bleef tegen Milton Keynes Dons steken op 1-1 en het bescheiden Macclesfield Town hield Bolton op 2-2, waardoor een replay uitkomst moet bieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen