De Jong twee jaar langer bij FC Augsburg

De Jong twee jaar langer bij FC Augsburg

5 januari 2012 – Marcel de Jong blijft voorlopig bij FC Augsburg. De oud-speler van Roda JC en Helmond Sport heeft zijn contract bij de Duitse club met twee jaar verlengd, tot 2014.

"Ik ben blij dat we er uit zijn gekomen'', zegt De Jong, die anderhalf jaar geleden Roda verruilde voor Augsburg, op de website van Sport Promotion. "De onderhandelingen hebben aardig wat tijd in beslag genomen, maar ik denk dat iedereen nu tevreden is. Augsburg wilde graag met me verder en zelf had ik die insteek ook."

De Jong, die een Canadees en Nederlands paspoort heeft, heeft het naar zijn zin bij de Duitse promovendus. "We voelen ons prima thuis bij deze club. En het wonen in Duitsland bevalt ons gezin ook goed. Augsburg mag dan geen rijke club zijn, maar er wordt wel altijd naar de toekomst gekeken. Er is ambitie, dat spreekt me aan."

Met Augsburg staat de De Jong (25) voorlaatste in de Bundesliga. Hij gelooft in de kansen van zijn team op lijfsbehoud. "We hebben de afgelopen weken punten gepakt tegen ploegen die dat niet hadden verwacht. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven. Dat gevoel speelde wel een rol in mijn beslissing."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020