Krul: "Tioté is het beest bij Newcastle United"

Ger
4 januari 2012, 09:14

Doelman Tim Krul van Newcastle United is lyrisch over zijn ploeggenoot Cheikh Tioté. De oud-speler van Roda JC en FC Twente (25) heeft zich in korte tijd ontpopt tot een steunpilaar op St James' Park.

Door zijn uitstekende spel staat Tioté in de belangstelling van diverse clubs. De international van Ivoorkust zou op het lijstje voorkomen van Manchester United, Tottenham Hotspur en Chelsea. "Wij, de spelers van Newcastle, konden niet geloven dat Cheick bij FC Twente regelmatig op de bank zat", zegt Krul in De Telegraaf. "Bij ons speelt hij altijd. Toen hij net nieuw was op de club, wisten we niet wat we meemaakten op de training. Niemand kwam hem voorbij. Hij is net een enorme tijger, die boven op je vliegt en voor wie iedereen bang is."

"Hij is zo verschrikkelijk sterk geworden. Als hij gaat lopen met de bal, loopt hij dwars door je heen. Hij is hier het beest. Op de training zeggen de meesten van ons ook: ’Cheick komt eraan, laat die maar lopen’. Anders ga je neer. Vanaf de eerste dag is hij fantastisch voor het elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen