Willem Janssen: "Verlenging duurde net te lang"

Ger
23 december 2011, 08:00

Willem Janssen mocht donderdagavond weer eens vanaf het eerste fluitsignaal beginnen bij FC Twente. De middenvelder kon zijn basisplaats niet bekronen met een goed resultaat. Op eigen veld ging de houder van de KNVB Beker in de achtste finales onderuit tegen PSV (1-2).

"Ik vond onze eerste helft heel slecht. We konden niet echt druk zetten. PSV was duidelijk de bovenliggende partij, hoewel ze eigenlijk niet echt gevaarlijk werden", zegt Janssen tegen FCUpdate.nl. "In de tweede helft zaten we beter in de wedstrijd en dwongen we ook kansen af. Het is wel raar dat we dit seizoen vaak na de rust pas loskomen. We vragen onszelf ook af hoe dat komt. Het is jammer dat een doelpunt in deze tweede helft uitbleef, want dan voetbal je natuurlijk nog gemakkelijker."

De oud-speler van Roda JC was in de beginfase van het seizoen nog een basisklant in de Grolsch Veste. De afgelopen weken moest hij zich echter vooral tevreden stellen met invalbeurten. "Het is mooi dat ik een topwedstrijd mocht beginnen. Ik heb er lang op moeten wachten. Conditioneel merkte ik het wel dat ik de laatste tijd geen volledige duels heb afgewerkt. Het zou lekker zijn als ik dit nu kon doortrekken. Hopelijk krijg ik na de winterstop opnieuw kansen."

Door de uitschakeling in het bekertoernooi gaat Janssen met gemengde gevoelens op vakantie. "Dit is natuurlijk een domper. Maar we zijn nog wel op twee andere fronten actief. We hebben in de Eredivisie weliswaar veel punten gemorst, maar de achterstand op de concurrentie is te overzien. Daarnaast verzekerden we ons in de groepsfase van de Europa League overtuigend als groepswinnaar van de volgende ronde. Een mislukking kun je onze eerste seizoenshelft dan ook niet noemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen