Belager AZ-doelman Esteban toont berouw

22 december 2011, 22:14   Bijgewerkt: 22 december 2011, 22:31

De Ajax-fan die woensdag AZ-keeper Esteban aanviel tijdens het gestaakte bekerduel in de ArenA, wil nadrukkelijk zijn excuses aanbieden aan de doelman uit Costa Rica. Dat liet de advocaat van de negentienjarige man donderdag in tv-programma Nieuwsuur weten.

De fan noemt zijn actie een "domme daad" en hoopt dat alleen hij verantwoordelijk wordt gesteld voor wat er is gebeurd. Hij snapt de reactie van Esteban volledig. De fan is niet van plan aangifte te doen tegen Esteban, die een paar keer op zijn belager intrapte. Dat meldde de advocaat.

Eerder op donderdag werd bekend dat Esteban niet geschorst zal worden. De rode kaart van de keeper is geseponeerd door de KNVB. Esteban werd tegen Ajax van het veld gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis omdat hij enkele schoppen uitdeelde aan de fan, die hem even daarvoor van achteren had aangevallen.

Het incident tussen Esteban en de dronken supporter vond plaats in de 37ste minuut van de wedstrijd. AZ weigerde hierna verder te spelen omdat het zich niet meer veilig voelde in de thuishaven van de landskampioen. De KNVB zal later een beslissing nemen over de verdere afwikkeling van het bekerduel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen