Rode kaart AZ-keeper Esteban geseponeerd

22 december 2011, 16:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ-doelman Esteban krijgt geen schorsing aan zijn broek. De rode kaart van de keeper is geseponeerd door de KNVB. Esteban kreeg tegen Ajax rood van arbiter Nijhuis omdat hij enkele schoppen uitdeelde aan een fan die hem aanviel.

In een korte verklaring geeft de KNVB aan dat Esteban zich 'in een zodanige gemoedstoestand bevond dat hij de ingegeven reactie heeft uitgevoerd'. Esteban gaf zijn belager enkele rake trappen, ook toen hij al op de grond lag. Scheidsrechter Nijhuis zag zich genoodzaakt om rood te trekken wegens 'gewelddadig handelen'. De aanklager ziet echter verzachtende omstandigheden. "De keeper werd onverwachts aangevallen; hij zag zijn belager niet aankomen. De aanklager is van mening dat een dergelijk ingegeven reactie geen tuchtrechtelijke gevolgen zou moeten hebben."

Het incident tussen Esteban en de dronken supporter vond plaats in de 37ste minuut van de wedstrijd. AZ weigerde hierna verder te spelen omdat het zich niet meer veilig voelde in de ArenA. Wat er gaat gebeuren met dit duel, beslist de KNVB later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen