Gerbrands rekent op clementie voor Esteban

22 december 2011, 10:54   Bijgewerkt: 22 december 2011, 11:01

Wat gaat er gebeuren met de rode kaart voor AZ-doelman Esteban? Dat is één van de belangrijkste vragen na de gestaakte bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ. De doelman kreeg rood omdat hij zich verweerde tegen een aanval van een dronken fan.

Volgens de letter van de wet moest Esteban daarvoor een rode kaart krijgen, wat hem een schorsing op kan leveren. Bij AZ rekent men echter op clementie. "AZ is toch redelijk slachtoffer van deze situatie en zal zeker niet alle straffen accepteren. We hebben onze principes. Ik neem aan dat de KNVB de situatie met Esteban op een goede manier oplost. Het kan toch niet zo zijn dat AZ straks de wedstrijd moet starten met tien man", laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten tegen Radio 1.

Of de wedstrijd tussen Ajax en AZ over- of uitgespeeld wordt, is nog onduidelijk. Eerst moet duidelijk worden of er in deze kwestie sprake is van 'schuld'. Als blijkt dat bijvoorbeeld Ajax blaam treft, kan dat tot uitsluiting leiden. De aanklager betaald voetbal zal, op basis van rapporten van alle betrokkenen, een beslissing nemen.

Het incident tussen de Ajax-supporter en Esteban is hier terug te kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen